Μια εκ των κορυφαίων αθλητριών τένις η οποία είχε παίξει σε 2 τελικούς Grand Slam, κέρδισε 10 τίτλους στην καριέρα της και είχε φτάσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τουλάχιστον 30 φορές στα αποδυτήρια.

Πρόκειται για την Άντρεα Τζέγκερ η οποία το 2006 έγινε μοναχή στην Επισκοπική Εκκλησία στην παραλία Santa Rosa της Φλόριντα και αποχώρησε το 2009.

Κάποτε χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις», όμως πριν κλείσει τα 20 της χρόνια αποχώρησε από την ενεργό δράση επειδή είχε σοβαρό πρόβλημα στον ώμο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην The Independent αποκάλυψε πως ήταν ακόμη έφηβη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα 30 φορές.

«Είχα τουλάχιστον 30 περιστατικά με ένα συγκεκριμένο μέλος του επιτελείου που δεν έπαιζε. Με παρενοχλούσε στα αποδυτήρια, έτσι απέφευγα να είμαι μόνη στις αίθουσες προπόνησης για να αποφεύγω να έρθω σε δύσκολη θέση», θα πει αρχικά η πρώην τενίστρια.

Τότε δεν τόλμησε να μιλήσει πουθενά διότι την απείλησαν όπως ισχυρίζεται.

«Αν πεις άλλη λέξη για αυτό, θα αφαιρέσουμε την υποτροφία της αδερφής σου στο Στάνφορντ. Κάθε φορά που προσπαθούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, με απειλούσαν».

Αποκάλυψε ακόμη ότι σε ηλικία 16 ετών της έδωσαν να πιει αλκοόλ χωρίς να θέλει. «Με είχε ρωτήσει υπάλληλος της WTA εάν θέλω ένα ποτό και εγώ είχα πει να πως θα έπινα κάτι χωρίς αλκοόλ. Το ήπια αλλά είχε περίεργη γεύση. Αργότερα όταν έφυγε για να πάω προς το δωμάτιο μου με ακολούθησε και προσπάθησε να με φιλήσει. Ένιωσα απαίσια και ήμουν χάλια από το ποτό. Προσπάθησα να μην κάνω εμετό για να μην με δει ο πατέρας μου».

Για να δούμε ποια άλλη έχει σειρά  στο χορό… των αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη προ ετών.