Θλιβεροί εργατοπατέρες απεργούν εν μέσω πανδημίας!

799
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταλαιπωρία περιμένει την Πέμπτη του επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ συντασόμενοι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους με τα Συνδικάτα, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξη εν μέσω πανδημίας το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Δεν θα μπω στην ουσία των αιτημάτων τους, δηλαδή στο κατά πόσο και σε ποιο βαθμό είναι δίκαια ώστε να γίνουν… πράξη, αλλά τα κίνητρα εκθέτουν ανεπανόρθωτα αυτούς που αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν, να τιμωρήσουν και εν τέλει να θέσουν σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους που κινούνται με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Προφανώς στο πλαίσιο των ασκήσεων «επαναστατικής γυμναστικής» της Αριστεράς εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να κηρύξει απεργία, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της και η χώρα βρίσκεται σε lockdown. Η απόφαση των συνδικαλιστών είναι αντικοινωνική και εξόχως αντιδημοκρατική.

Είναι αντικοινωνική γιατί δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, όπως και την υποχρέωση που έχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες «πολέμου». Είναι, όμως, και αντιδημοκρατική γιατί δεν σέβεται την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους εργαζόμενους, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου η χώρα να σταθεί όρθια και να αποφευχθούν τα χειρότερα για την οικονομία.

Η απεργία εν μέσω πανδημίας, σε μια περίοδο που όλοι οι τομείς της οικονομίας δοκιμάζονται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια τους, συνιστά υπονόμευση της κοινής προσπάθειας και συνάμα πρόσκληση έναντι εκείνων που με θυσίες και στερήσεις επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης.

Με αυτή την απόφασή τους οι συνδικαλιστές επιβεβαιώνουν την επικρατούσα αντίληψη ότι, αποτελούν «εξαίρεση» και απολαμβάνουν προνομίων που στερούνται αυτοί για τους οποίους υποτίθεται ότι… αγωνίζονται. Γιατί όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματα τους, δεν νοείται η κήρυξη απεργίας εν μέσω «πολέμου».

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι συνδικαλιστές στα μέσα σταθερής τροχιάς… εκτροχιάστηκαν. Δεν είναι η ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό. Ούτε, ότι όλοι θα αναγκαστούν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους -ώστε να μην στοιβαστούν στα λεωφορεία- προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος. Είναι η ίδια η απόφαση που δείχνει ποιοι «φρενάρουν» την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

H.P.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr