Θετική στον κορωνοϊό η αντιπρόεδρος του Ιράν

10

Μεγάλες πληγές μετρά το Ιράν από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς ο φονικός ιός έχει σκοτώσει ως τώρα 26 ανθρώπους.

Όπως μεταδίδουν μάλιστα τις τελευταίες ώρες τοπικά ΜΜΕ, ακόμα ένα κρούσμα που επιβεβαιώθηκε είναι η αντιπρόεδρος της χώρας που είναι αρμόδια για θέματα γυναικών και οικογένειας. Υπάρχουν επίσης φήμες στην χώρα ότι θα ακυρωθεί η προσευχή της Κυριακής σχεδόν σε όλη την χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας του Ιράν, καταγράφηκαν 106 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην πλειονότητά τους στην επαρχία της Τεχεράνης και εκείνην της Γκιλάν ανεβάζοντας στους 245 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό στη χώρα.

Ο αριθμός των «106 νέων κρουσμάτων» αποτελεί την πιο μεγάλη ημερήσια αύξηση που έχει ανακοινωθεί από την άφιξη του ιού στο Ιράν, στις 19 Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα «ο συνολικός απολογισμός είναι 245 κρούσματα εκ των οποίων 26 θάνατοι», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Εκτός από την Μασουμέχ Εμπντεκάρ, ένα από τα νέα κρούσματα είναι ο Μοτζταμπά Ζολνούρ, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού Κοινοβουλίου που τέθηκε σε καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης (26/2) περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr