Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Κλειστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης

22
Pixabay

Κλειστό θα παραμένει για προληπτικούς λόγους σήμερα, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μαλακοπής.

Το συγκεκριμένο δημοτικό είναι το σχολείο που πηγαίνει το παιδί της 38χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr oι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊου.

“Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των σχολείων. Συνιστούμε ψυχραιμία και ενημερώνουμε για τα πάντα τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και το σχολείο θα ξαναλειτουργήσει την Παρασκευή”, δήλωσε στο thestival.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Παράλληλα, η 38χρονη, πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι όσοι ήταν στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Γίνεται ιχνηλάτηση γενικότερα των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.