Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας καταδίωξε και συνέλαβε επίδοξο διαρρήκτη πρακτορείου OPAP -PLAY στην οδό Δελφών 48 στη Θεσσαλονίκη.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και το Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας τα ξημερώματα και ειδικότερα στις 04:40 προέβη στη διαβίβαση σήματος για διάρρηξη σε πρακτορείο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου Θεσσαλλονίκης στην οδό Δελφών 48, με τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ κυριολεκτικά με «πατημένα γκάζια» να φθάνουν άμεσα στο σημείο και να επιλαμβάνονται του συμβάντος με επαγγελματικότητα και ταχύτητα αφού πρώτα καταδίωξαν σκληρό ποινικό.

Το χρονικό της καταδίωξης

Δίχως να χάσει χρόνο το πενταμελές πλήρωμα της ΟΠΚΕ έφθασε στο σημείο και παρόλο που η βάρδιά τους είχε τελειώσει, δεν δίστασαν να εμπλακούν και να προχωρήσουν σε μία ακόμη δύσκολη σύλληψη. Μία σύλληψη που ήρθε μέσω σκληρής καταδίωξης σε στενά, πολυκατοικίες και χώρους στάθμευσης της περιοχής.

Όπως προκύπτει από το αποκλειστικό ρεπορτάζ από tomanifesto.gr την ώρα που έφθασε στο σημείο το πλήρωμα της ομάδας ΟΠΚΕ εντός της επιχείρησης ήταν δύο άτομα τα οποία στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε άτακτη φυγή. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν και κατόρθωσαν να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα ηλικίας 33 ετών με καταγωγή από την Αλβανία. Ο έτερος δράστης ξέφυγε και μέχρι και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί βρίσκονται σε προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων του.

Η παρολίγον λεία και ο τραυματισμός του διαρρήκτη

Όπως πληροφορείται το manifesto.gr οι δράστες επιχείρησαν αφού παραβίασαν την επιχείρηση να αφαιρέσουν σημαντικό ποσό από τα ταμεία της, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν ποσό που ξεπερνούσε τα 300 ευρώ, με τη δυνητική λεία να αγγίζει έως και τα 10.000 ευρώ υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στη προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης έπεσε από ύψος  δύο μέτρων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, με τους αστυνομικούς να ενημερώνουν άμεσα τον σταθμό του ΕΚΑΒ και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο, όπου και διαπιστώθηκε πως υπήρχε τραυματισμός στα κάτω άκρα του σώματός του.

Το αμαρτωλό παρελθόν

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο manifesto.gr πως ο δράστης είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς πριν από έναν ακριβώς χρόνο είχε αφαιρέσει 28.000 ευρώ από κατάστημα εστίασης στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για το πώς κατόρθωσε σε τόσο μικρό διάστημα να παρουσίάζει με τόση εύκολία εκ νέου παραβατική συμπεριφορά.

Γιάννης Νάκος