Συνέντευξη τύπου  θα παραθέσει σήμερα στις 11 ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπατρίτης θα ανακοινώσει τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των τρένων στο εξής, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα ανάλογη τραγωδία ενώ αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στα αίτια που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στην σημερινή του κατάσταση και που συνέβαλλαν στο δυστύχημα των Τεμπών.

Όσων αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις, αφορούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία των εμπορικών και επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ  με στόχο η διακοπή των δρομολογίων να μην διαρκέσει περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε μέρες,

προβλέποντας δικλείδες ασφαλείας που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Άμεσα μέτρα: Διπλές βάρδιες, εσωτερικός έλεγχος, μείωση δρομολογίων 

Σε αυτές περιλαμβάνονται η μείωση της ροής των δρομολογίων, η ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και η δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου.

Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έχουν γίνει ενέργειες για την επιτάχυνση εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο, που προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Έρχονται προσλήψεις μηχανοδηγών

Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, ενώ πρόθεση είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού τους με επιπλέον προσλήψεις.

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση έκανε κινήσεις ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από τον ΑΣΕΠ, όμως οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει να ολοκληρωθούν ακόμα και υπάρχει υστέρηση.