Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες συμφωνούν με την απόφαση Μητσοτάκη για κλείσιμο των συνόρων

by theodosis

Τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, ώστε η ενότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή να μην αποδειχθεί μια μικρή παρένθεση αλλά να έχει συνέχεια, ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο που αφορά αναπτυξιακές πολιτικές στην Αυτοδιοίκηση και ρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο είπε ότι «οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες που παρανόμως επιχειρούν να εισέλθουν και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε».

Χαρακτήρισε «δύσκολη και ταραγμένη» την περίοδο που διανύουμε και τόνισε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ασύμμετρες απειλές. Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός με την πολύ καθοριστική απόφασή του να κλείσει ουσιαστικά τα σύνορα σε κάθε παράνομη είσοδο που επιχειρήθηκε ακόμη και με και με μαζικό και προκλητικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά μας στον Έβρο αλλά και στα νησιά μας, απέδειξε άλλη μια φορά ότι η εθνική ασφάλεια και η εθνική ακεραιότητα είναι απόλυτη προτεραιότητα δική του και της κυβέρνησής του. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι έκφραση λογικής και υπεύθυνου πατριωτισμού. Αλλά ταυτόχρονα ικανοποιεί και την καθολική λαϊκή απαίτηση. Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή στη χώρα, το αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων είναι πανίσχυρο. Και εκφράζεται με την ισχυρή στήριξη αυτής της απόφασης του πρωθυπουργού απ’ όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Ανεξάρτητα από το πού εντάσσουν ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά τον εαυτό τους».

Απευθυνόμενος στο σύνολο των Ελλήνων ο υπουργός Εσωτερικών παρείχε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κουραστεί ο Στρατός, η Αστυνομία, το Λιμενικό και ο λαός να φυλάει τα σύνορά μας και την εθνική μας κυριαρχία και δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα προπαγανδιστή του καθεστώτος Ερντογάν να γίνει πιστευτός. Όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι έχουμε δίκιο και σε αυτό το ζήτημα, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νησιά σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δυσεπίλυτο πρόβλημα που θα έχει διάρκεια γι’ αυτό, όπως είπε, «μικροκομματικές τοποθετήσεις, μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν κανένα νόημα, στο πεδίο των εθνικών θεμάτων και των πολιτικών που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε τις ασύμμετρες απειλές. Απαιτείται ευθύνη και πατριωτισμός».

Αποδείξαμε ότι είμαστε φιλόξενος λαός, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αλλά σημείωσε: «Δεν ξέρω όμως κανέναν που φιλοξενεί στο σπίτι του τους εκβιαστές του ή αυτούς που χρησιμοποιούν οι εκβιαστές του. Γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνωθούνται στα σύνορά μας, δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία. Ούτε κατατρεγμένοι και διωγμένοι άνθρωποι. Είναι μετανάστες, οι οποίοι παρανόμως επιχειρούν να μπουν στη χώρα. Και αυτό ασφαλώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει πραγματικότητα. Είναι άνθρωποι που τους χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα