Θεοδωρικάκος: Καταστροφική για την Αυτοδιοίκηση η εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική

by news

“Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία», δήλωσε ο πρώην υπουργό Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Παρά τις τεράστιες δυσκολίες με την πανδημία, ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση και προωθεί μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, λέγοντας ότι τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την πειθώ όσων έχουν ενδοιασμούς ή έχουν παραπληροφορηθεί.

Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους περιορισμούς του νόμου του 2019, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτούνται 200 ψήφοι, αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαφορετικό μήκος από αυτά που είπε πρόσφατα η κυρία Τζάκρη, η οποία ζήτησε κατάργηση των περιορισμών.

Για τις αλλαγές στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «εάν δεν βάζαμε το όριο του 3%, θα έβγαιναν στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που ουσιαστικά δεν εκπροσωπούν κανέναν και κάνουν τη ζωή δύσκολη στις δημοτικές αρχές».

«Αυτό οδηγεί σε κατακερματισμούς. Η ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική οδηγούσε την αυτοδιοίκηση στην καταστροφή, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο συναλλαγής και μικροκομματικών συμπεριφορών», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την εκλογή δημάρχου με ποσοστό 43%.«Για ποιο λόγο δεχόμαστε ότι ο πρωθυπουργός εκλέγεται με 38% και ο δήμαρχος δεν μπορεί να εκλεγεί με 43%;» διερωτήθηκε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα