Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι αυτό που εξέθρεψε την εγκληματικότητα.

«Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με το θράσος του, με το οποίο προσπαθεί να καλύψει την αντιπολιτευτική του απόγνωση. Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν την εγκληματικότητα, ακόμη και σε φοιτητικές εστίες, που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς το οργανωμένο έγκλημα και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τονίζει, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν τη Δικαιοσύνη στην πρώτη δίκη της επονομαζόμενης Greek mafia, καθυστερώντας για πολλά χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων».

«Και σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, επιτίθενται στην Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προχώρησαν στην κάθαρση και στη διαφάνεια στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπου απαιτείτο, όταν είναι μάλιστα η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει στείλει όλες τις υποθέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με τον νέο της διοικητή, καθώς και στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια. Να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών συνολικά στην Ελληνική Αστυνομία, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλεια των πολιτών συνολικά στη χώρα», καταλήγει το υπουργείο.