«Αυταρχικές συμπεριφορές, “παράγκες”, βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μάθησης και όχι στέκια για μπαχαλάκηδες» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά και πρόσθεσε: «Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία έχει παρέμβει 5 φορές. Από τα 15 άτομα, που χθες το πρωί συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο. Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου 6 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Ίδρυμα».
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει υπάρξει μια ιδιότυπη ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, για πολλά χρόνια. Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητικά κινήματα και άλλες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974.Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία, όταν με νόμιμο τρόπο καταγγέλλεται από τις Πρυτανικές Αρχές παραβίαση των νόμων, θα παρεμβαίνει, θα κάνει το καθήκον της και όσοι παρανομούν θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος απευθύνθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα: «Ενθαρρύνουμε με πράξεις τους πρυτάνεις, τους καθηγητές και τους φοιτητές να βάλουν ένα τέλος στο φόβο. Η ασφάλεια στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι απαίτηση του ελληνικού λαού και σταθερή επιλογή της Κυβέρνησης».
«Η εκπαίδευση των ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ξεκινάει την Δευτέρα στην Κομοτηνή και όταν ολοκληρωθεί θα τοποθετηθούν σε Πανεπιστήμια που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Τα τετρακόσια άτομα, που θα στελεχώσουν τις ομάδες ασφαλείας των πανεπιστημίων, είναι πτυχιούχοι, είναι παιδιά που σπούδαζαν μέχρι χτες σε αυτές τις σχολές και έχουν την επιθυμία να συνδράμουν στο έργο της ασφάλειας μέσα στα πανεπιστήμια πιο λογικό, τι πιο φυσιολογικό, να εκπαιδευτούν και να βρεθούν ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές τους, στους χθεσινούς καθηγητές τους, συνδράμοντας στο έργο της ασφάλειας μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα» προσέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.