Συνεχίζεται η εμπρηστική ρητορική από πλευράς Άγκυρας με τελευταίο επεισόδιο τη δήλωση του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Μετά τις απειλές πολέμου στο Αιγαίο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τη Θράκη όπου μιλάει για «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης και κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα δικαιώματά της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε στην Άγκυρα με μέλη της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και για ακόμα μια φορά ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης.

Μάλιστα ο κ. Τσαβούσογλου παραθέτει και λίστα σύμφωνα με την οποία απαριθμεί τις παραβιάσεις εκ μέρους της Ελλάδας των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη.

Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος, σχετικά με τα αμερικανικά F-16 που περιμένει η Άγκυρα σχολίασε: «Υπάρχει τρομερός εκνευρισμός στην Τουρκία. Τρία χρόνια χρόνια ακούν για τα F-16 και δεν τα βλέπουν. Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσταλεί ακόμα ούτε καν η επιστολή πρόθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Κογκρέσο».

Και επεξήγησε ο διεθνολόγος τι σημαίνει πρακτικά αυτό: «Σε μερικά χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα παίρνει F-35 και η Τουρκία τότε θα αναβαθμίζει τα F-16. Αν δούμε την μεγάλη εικόνα η Τουρκία είναι σε μία μεγάλη διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και έχει τρία βασικά θέματα. Πρόσβαση σε οπλικά συστήματα, καθώς δεν έχει ούτε ανταλλακτικά για τα F-16 τώρα, δεύτερο ζήτημα είναι η Συρία, γιατί ”πονάει” για το κουρδικό και δεν έχει το πράσινο φως από την Αμερική για οποιαδήποτε επέμβαση εκεί. Τρίτο θέμα της Τουρκίας είναι η Ελλάδα και η Μεσόγειος, καθώς η Ελλάδα έχει αποκτήσει μία πολύ ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και συνεχίζει να την χτίζει».

Πώς βλέπουν οι εθνοφύλακες της Ικαρίας τις απειλές Ερντογάν
Η Δέσποινα Κουτσουναμέντου, εθνοφύλακας της Ικαρίας μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο κι ανέφερε: « Με τους γείτονες δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, από εκεί και πέρα ενοχλούμαστε με κάποια πράγματα που γίνονται και λέγονται».