Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί κι η σκευωρία της Novartis δεν τον αφήνει!

by Manifesto

Απίστευτες ιστορίες εκτυλλίσονται με φόντο τη σκευωρία της Novartis, όπου πλέον με απόλυτα κυνικό τρόπο ο τέως πρωθυπουργός της πρώτης φοράς αριστερά και παρά φύση συγκυβέρνησης με τον Καμμένο, Αλέξης Τσίπρας, ομολογεί στον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Τσίπρα επί λέξει: «Ποιοι είναι οι τρεις που εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη(!) σχέση με το σκάνδαλο(επιμένει); Ε, αυτούς τους τρεις τους πάμε σε Προανακριτική και δεν επιστρέψουμε τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για να κρίνει αυτή»!!!

Ωστόσο αυτή η κυνική «παραδοχή» υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος, έρχεται σε πλήρη αντίφαση με αυτό που αναφέρει εγγράφως στην Προανακριτική η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Προσέξτε τι αναφέρει η κ. Τουλουπάκη, η οποία ειρήσθω εν παρόδω στο ίδιο κείμενο επισημαίνει ότι δεν ενεργούσε μόνη της!

«Στο σημείο αυτό οφείλω να τονίσω ότι κατά το χρόνο της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή θεωρούσαμε, έχοντας υπόψη τα νομολογιακά προηγούμενα, ότι με εξαίρεση το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το οποίο παρέμενε εξ αρχής στην αρμοδιότητά μας ως μη υπουργικό αδίκημα , τα αδικήματα της απιστίας κι της παθητικής δωροδοκίας , που εφέροντο να έχουν τελεσθεί από το έτος 2006-2015 είχαν υποπέσει ήδη στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρ. 3 του Σ. και ότι η Βουλή θα διαπίστωνε και μόνο την παραγραφή των εγκλημάτων αυτών και δεν θα αποφάσιζε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Η κ. Τουλουπάκη παραδέχεται ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δεν έπρεπε να τα στείλει στη βουλή, δεν έπρεπε να στηθούν 10 κάλπες, κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που γνώριζε, κάποιοι υπέδειξαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Γι αυτό η κ. Τουλουπάκη επισημαίνει ότι δεν ενεργούσε μόνη της. Και αν υποθέσουμε ότι η ίδια είχε «άγνοια», όπως στην περίπτωση του πορίσματος για τον Δ. Αβραμόπουλο του οποίου «αγνοούσε» την ύπαρξη του, το Μαξίμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί επίλεξε να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων;

Στο ερώτημα απαντάει στη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας: «Αν κάναμε τον διαχωρισμό(δηλαδή έστελνε 3 αντί 10 στη βουλή όπως κυνικά παραδέχεται), είμαι βέβαιος ότι ακόμη και τα κόμματά τους θα αναγκάζονταν να τους απομακρύνουν αντί να τους αγκαλιάσουν»!

Είτε αφελώς είτε βλακωδώς, είτε και τα δύο, ο Αλέξης Τσίπρας στοιχειοθετεί με αυτά που λέει τη σκευωρία. Κι αυτό γιατί αφού γνώριζε ότι ακόμη κι αν υπήρχαν αδικήματα είχαν παραγραφεί από το 2018, αφού γνώριζε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις, εν τούτοις ο στόχος του δεν ήταν η αποκάλυψη ενός δήθεν «σκανδάλου», αλλά η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μετατρέποντας σε πολιτικό «σκάνδαλο» ένα διεθνές σκάνδαλο με πρωταγωνιστές γιατρούς και άλλους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας, ήταν βέβαιος-όπως ο ίδιος αναφέρει- ότι «ακόμη και τα κόμματά τους θα αναγκάζονταν να τους απομακρύνουν»!!!

Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της σκευωρίας τότε ποιος είναι ο ορισμός;
Πολύ απλά ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνδρομή των γνωστών δικαστικών κύκλων, δέχθηκε την «εισήγηση» των επίσης «κυβερνητικών» κύκλων να επιχειρήσει να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία ενοχοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Άδωνι Γεωργιάδη και να τελειώνει με το ΚΙΝΑΛ βάζοντας Βενιζέλο και Λοβέρδο στη λίστα ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η «σαλαμοποίηση» του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν πίστευε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους χαλάσει τα σχέδια. Και προφανέστατα είχε υπερεκτιμήσει τις ικανότητες των «χειριστών» που ανέλαβαν την εξόντωση των 10 πολιτικών.

Μετά από όλα αυτά και όσα αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, γεννάται ένα ερώτημα: Η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν ανησυχεί και δεν προβληματίζεται για όλα αυτά τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στην Εισαγγελία Διαφοράς επί θητείας Ελένης Τουλουπάκη;
Χ.Π.Π.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα