Τα δίνουν όλα ΣΥΡΙΖΑ  και Τσίπρας για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την καπελώσουν παρουσιάζοντάς την ως αντίδραση της κοινωνίας και μήνυμα δικής τους ανάταξης στο πολιτικό σκηνικό.

Η Κουμουνδούρου δίνει τα ρέστα της και η εντολή προς τα στελέχη της είναι να κινητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για την 9η Νοεμβρίου, με τη σκέψη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ο Αλέξης Τσίπρας να παραμένει στο τραπέζι.

Στο ΠΑΜΕ που είθισται να πορεύεται μόνο του ο προβληματισμός δεν είναι τόσο μεγάλος. Άλλωστε σε αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις εμφανίζει πάντα μεγαλύτερη δυναμική. Εν τούτοις λαμβάνονται μέτρα για την τήρηση… αποστάσεων αφού ουδείς, από το ΚΚΕ θα ήθελε να δώσει αυτή τη χαρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όμως δείχνουν να ανησυχούν. Από τη μία επιθυμούν μεγάλη συμμετοχή ώστε έστω και με αυτό τον τρόπο να δείξει το συνδικαλιστικό κίνημα ότι υπάρχει, από την άλλη δεν θα ήθελαν να τους καπελώσει ο Αλέξης  Τσίπρας. Πολύ δε περισσότερο όταν η δυναμική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτούς τους φορείς είναι μικρή έως μηδαμινή. Το αναγνώρισε άλλωστε και ο ιδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του.

Και ενώ δεν μπορούν φυσικά να απαγορεύσουν την παρουσία ενός μπλοκ προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο αναζητούν λύσεις ώστε να μην καπελωθεί κομματικά και άρα εκφυλιστεί η από καιρό προαναγγελθείσα κινητοποίηση…