Δεν βιώνουν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ φουρτούνες. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι 4 βασικοί υποψήφιοι θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον και μπορούν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ στελεχών και ψηφοφόρων, σε βαθμό μάλιστα που χρειάστηκε να παρέμβει και η αστυνομία.

Συγκεκριμένα ένταση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα, την ημέρα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, σε δύο εκλογικά τμήματα της Δυτικής Αχαΐας, με κάποιους πολίτες να προκαλούν επεισόδια. Το ένα περιστατικό έγινε σε κέντρο που είχε στηθεί σε γυμνάσιο στην Κάτω Αχαΐα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει γίνουν γνωστά τα αίτια της έντασης αλλά η αστυνομία έσπευσε στο σημείο για να αποκαταστήσει την ηρεμία και να συνεχίσουν κανονικά οι διαδικασίες. Εκεί η φασαρία υπήρξε ανάμεσα σε εκλογικό αντιπρόσωπο συγκεκριμένου υποψήφιου και πολίτες που προσήλθαν να ψηφίσουν, προφανώς υποστηρικτές έτερου υποψηφίου. 

Το δεύτερο περιστατικό έγινε σε εκλογικό κέντρο των Σαγαιίκων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως σημειώθηκε μεγαλύτερη ένταση. Ο διαπληκτισμός ήταν μεγάλος καθώς η ένταση υπήρξε ανάμεσα σε εκλογικούς αντιπροσώπους συγκεκριμένων υποψηφίων και πήραν μέρος και στελέχη του κόμματος που πήγαν να ψηφίσουν. Παρά τους διαπληκτισμούς και την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, δεν έχει γίνει κάποια μήνυση από τους εμπλεκόμενος. Μάλιστα σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν λείπουν οι κατηγορίες μεταξύ στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, σε βαθμό μάλιστα που μοιάζουν να μην προέρχονται από το ίδιο κόμμα. Τελικά ο πολιτικός πολιτισμός πήγε περίπατο στο ΠΑΣΟΚ.