Η εικόνα το βράδυ της Ανάστασης στον Νέο Κόσμο ήταν διαφορετική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στον χώρο μαζί με τους πιστούς.
Σε όλη την περιοχή είχε αναπτυχθεί ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης. Πριν από την προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε σακίδια και διελεύσεις, κυρίως στην οδό Λαγουμιτζή και σε κοντινά σημεία.
Από τους ελέγχους προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις. Οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από 110 μολότοφ και πάνω από 30 ναυτικές φωτοβολίδες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας ανήλικος, ο οποίος βρισκόταν με ομάδα που μετέφερε σακούλες. Μέσα σε αυτές βρέθηκαν οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί.
Παράλληλα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.