Τέλος χρόνου για Τουλουπάκη – Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση για ακύρωση της ποινικής δίωξης εις βάρος της

1711

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε ομόφωνα την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η κ. Τουλουπάκη, προκειμένου να αποφύγει την δίωξη που παρήγγειλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής. Υπέρ της απόρριψης της προσφυγής της κ. Τουλουπάκη είχε ταχθεί και η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην εισήγηση της προς το Συμβούλιο προ ολίγων ημερών.

Tο Συμβούλιο απέρριψε, σύμφωνα με το iapopsi.gr, την προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη, κάτι που σημαίνει ότι προχωρά κανονικά η δίωξη και ξεκινά να ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές για όλα όσα έπραξε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει ακόμη παραιτηθεί, αναμένεται άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τον διορισμό νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Λογικά ο αντικαταστάτης της κ. Τουλουπάκη αναμένεται να αρχειοθετήσει και τους φακέλους για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που άγνωστο γιατί δεν το έκαναν η κ. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της Μανώλης και Ντζούρας.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr