Ο άνδρας που έχασε την ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ είναι ένας Ιταλός δικηγόρος 35 χρόνων.

Λεγόταν Αλεσσάντρο Παρίνι και ζούσε στην Ρώμη, όπου εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο ενώ και στο εξωτερικό είχε συνεργαστεί με το γνωστό δικηγορικό γραφείο Clifford Chance.

Ο Αλεσσάντρο Παρίνι μόλις είχε λίγο ελεύθερο χρόνο ταξίδευε εντός και εκτός Ευρώπης και παράλληλα με την άσκηση της δικηγορίας είχε ολοκληρωσει, πριν από τρία χρόνια, την διδακτορική διατριβή του.

Την οικογένεια του νεαρού δικηγόρου συλλυπήθηκαν η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η ακριβής φύση της επίθεσης δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση»», έναν όρο που χρησιμοποιούν ισραηλινοί αξιωματούχοι για επιθέσεις από Παλαιστίνιους.

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων κοντά σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο πάρκο πριν ανατραπεί, δήλωσε η αστυνομία. Η υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ δήλωσε ότι ένας 30χρονος άνδρας σκοτώθηκε, ενώ άλλα τέσσερα άτομα έλαβαν ιατρική περίθαλψη για ήπιους έως μέτριους τραυματισμούς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πυροβόλησε τον οδηγό του αυτοκινήτου. Η κατάσταση του οδηγού ήταν αβέβαιη, αλλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα πτώμα στο έδαφος δίπλα σε ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ακούγονται πολλαπλοί πυροβολισμοί.

Αστυνομία και στρατός κινητοποιούνται μετά τις φονικές επιθέσεις

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ την κινητοποίηση εφέδρων της αστυνομίας και ενισχύσεων του στρατού μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ένας Ιταλός τουρίστας, σε δύο επιθέσεις, εν μέσω νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Γύρω στις 21:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σε ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Κάουφμαν, μια μεγάλη παραλιακή αρτηρία στο Τελ Αβίβ, προτού ανατραπεί το όχημά του, σκοτώνοντας έναν 36χρονο άνδρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη Ρώμη η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ιταλό πολίτη Αλεσάντρο Παρίνι και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.