Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων

28

Συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος των έργων του ο δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες παρά την πανδημία.

Ο δήμος αξιοποιεί μέρα και νύχτα τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και την συνολικότερη εικόνα της πόλης.

Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στην διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν την δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζόμενων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε  διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.α.

Αρκετά από τα έργα αυτά τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι  πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του  πληθυσμού.

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες», αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr