Ταυτόχρονοι εμβολιασμοί στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων

by news

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού  εξήγησε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της covid-19.

Τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες.

Εντός Φεβρουαρίου φτάνουν εμβόλια σε όλα τα νησιά και πρόσθετο μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ότι σε όλα τα νησιά με μόνιμους κατοίκους κάτω των 1000 θα έχουν ταυτόχρονα δυνατότητα να εμβολιαστούν και όχι μόνο με ομάδες προτεραιότητας, που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα, ανέφερε επίσης, η χώρα μας παρέλαβε από την Pfizer 49.160 δόσεις οι οποίες ήταν μειωμένες σε σχέση με την αναμενόμενη ποσότητα αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την χώρας μα αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ. Η εταιρία διαβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα