Οι σοροί των δύο χειριστών εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week.

Τραγική κατάληξη είχε η συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι σοροί των δύο χειριστών βρέθηκαν λίγο πριν από τις 17:00 του Σαββάτου, κοντά στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, στη διάρκεια πτήσης επίδειξης στο Athens Flying Week.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε με δύο ασθενοφόρα και δύο μηχανές, ενώ σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες το προσωπικό του ήταν εκείνο που εντόπισε τις δύο σορούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα θραύσματα του αεροσκάφους τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Πλέον, οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν επικεντρωθεί στην επιχείρηση συλλογής των συντριμμιών, προκειμένου να συγκεντρωθεί όλο το υλικό που απαιτείται για την τεχνική διερεύνηση.

Στόχος είναι όλα τα ευρήματα να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο, ώστε σε δεύτερο χρόνο οι εμπειρογνώμονες να προχωρήσουν σε λεπτομερή ανάλυση και να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Έκρηξη και φωτιά μετά την πρόσκρουση

Μετά τη συντριβή του Phantom σημειώθηκε έκρηξη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος προσέκρουσε σε λόφο και κόπηκε στα δύο.

Η συντριβή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης στην Τανάγρα, μπροστά στους θεατές που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή, ενώ αναμένεται να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του στρατιωτικού αεροσκάφους.