Είναι πάντα κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δη από την πρώτη στιγμή που εκείνος ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ. Η συνεισφορά του ως συμβούλου του προέδρου της παράταξης στη στρατηγική που έφερε το κόμμα θριαμβευτικά στην εξουσία είναι τεράστια. Ανθρωπος με μεγάλη διαδρομή στην αγορά γενικότερα και στα media ειδικότερα, αποκωδικοποιητής των κοινωνικών τάσεων, με άριστη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της πιάτσας και εξαιρετικό αισθητήριο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι σε διαχρονική βάση πολύ χρήσιμος στον πρωθυπουργό και στην παράταξη. Εχει ήδη διατελέσει υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στενή και αδιατάρακτη.

Ανθρωπος δημιουργικός, ο πρώην υπουργός κατάφερε από την πρώτη στιγμή και απέκτησε ευρύ ακροατήριο στην κοινωνία και στη βάση της ΝΔ. Ο Μανιάτης πολιτικός κατάφερε και εξασφάλισε με άνεση τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων στις εκλογές του Μαΐου του 2023 στον Νότιο Τομέα των Αθηνών εκλεγόμενος βουλευτής. Εξακολουθεί να κινείται δραστήρια εκεί, διατηρώντας την επαφή του με τον κόσμο της περιοχής.

Η δύναμη της ενότητας

Φυσικά, δεν ξεχνά και την αγαπημένη του Μάνη, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του. Και βάζοντας πλάτη στην παράταξη, την εκπροσώπησε πρόσφατα στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της ΔΗΜ Ανατολικής Μάνης, στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου. Φυσικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απευθύνθηκε από μικροφώνου στον κόσμο που έσπευσε να παραστεί και ήταν σαφής: «Η ενότητα της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της παράταξης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η παράταξή μας είναι δύναμη αξιών, του πατριωτισμού, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της οικογένειας» και ότι «η ΝΔ είναι πάντα μέσα στην κοινωνία, είναι δίπλα σε κάθε πολίτη… η οικογένεια είναι στον πυρήνα της ζωής και της δράσης μας». Αναφέρθηκε στη βάση, μιλώντας για τους «εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες που οφείλουμε να ακούμε και να σεβόμαστε τη γνώμη τους». Επίσης είπε για την επιστολική ψήφο (για την οποία η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε) πως την «κάναμε πράξη, ώστε τα Ελληνόπουλα να κρατάνε και με την ψήφο τους ισχυρό το δεσμό με την πατρίδα».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στη Βουλή προ ενός μηνός, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε υπογραμμίσει ότι «στην αντίληψή μου και στην αντίληψη της μεγάλης μας παράταξης, της ΝΔ, η πολιτική έχει νόημα όταν υπηρετεί με συνέπεια αξίες. Και ακόμη και στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης που διανύουμε, οι σπουδαιότερες αξίες είναι ο πατριωτισμός και η ελευθερία. Στους πρώτους μήνες της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ ο σημερινός πρωθυπουργός είχε μιλήσει για τον νέο πατριωτισμό που πρέπει να καθοδηγεί την πορεία μας. Γι’ αυτό λοιπόν η ΝΔ έκανε τα πάντα για να δυναμώσει την Ελλάδα μέσα από την ισχυροποίηση της παρουσίας του παγκόσμιου Ελληνισμού, για να δώσει εμπράκτως ψήφο και δύναμη στην πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Υπέρ της οικογένειας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024, είχε εκφράσει στη Βουλή την ευαισθησία του για το δημογραφικό, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από θετικά μέτρα για να ενισχύσει τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια, επιδοτώντας τις γεννήσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται τη νέα χρονιά, επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας για γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότισσες. Αλλά στην πορεία έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Και αυτό οφείλει να είναι και η πρώτιστη προτεραιότητα όλων μας, της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος, της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών… Θα πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά νέα μέτρα στήριξης της Ελληνίδας, προκειμένου η οικογένεια να κάνει τουλάχιστον δύο παιδιά και να είναι σημαντικός ο αριθμός των οικογενειών που θα κάνουν τρία και παραπάνω παιδιά. Ταυτόχρονα απαιτούνται ειδικές πολιτικές προσέλκυσης των νέων παιδιών που έφυγαν τα τελευταία 15 χρόνια. Η ψήφος των ομογενών συμβάλλει και μπορεί να γίνει γέφυρα επιστροφής της γενιάς του brain drain, όπως και οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην παιδεία και στο κράτος».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχίζει τον αγώνα του υπέρ της οικογένειας. Πρόσφατα συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και στην τοποθέτησή του που ακολούθησε έκανε λόγο για «την αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας μέσω μιας σύγχρονης οικογενειακής πολιτικής».