Η παρουσία του ενοχλεί το «αριστεριστάν». Και πώς να μην ενοχλεί; Στιβαρή παρουσία, ακάματη δραστηριότητα, γνώση των media και της ανθρωπογεωγραφίας της πιάτσας συνθέτουν το προφίλ του νέου υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο «γαλάζιος» βουλευτής του Νότιου Τομέα αναλαμβάνει λοιπόν το τρίτο κατά σειρά υπουργείο, έχοντας περάσει ήδη από το Εσωτερικών και το Προστασίας του Πολίτη. Και το Ανάπτυξης είναι ένα υπουργείο νευραλγικό για τη συνέχεια, καθώς από την απόδοσή του θα κριθούν πολλά για το μέλλον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, άρχισαν οι ομοβροντίες και τα «αναμασήματα». Ετσι έκαναν, έτσι κάνουν, έτσι πιθανότατα θα συνεχίσουν να κάνουν στην Κουμουνδούρου, καθ’ όλα εμμονικά. Οπως ξέρει ο καθένας... Τώρα, το ότι αυτό οδήγησε σε νέες οδυνηρές εκλογικές ήττες το 2023 και φέτος ίσως να μην έχει σημασία για την Κουμουνδούρου, η οποία συνεχίζει να πολιτεύεται με τακτικές συνιστωσών και Εξαρχείων. Μια υποσημείωση: Η αλλεργία που προκαλεί στην Κουμουνδούρου η έννοια «ανάπτυξη» είναι γνωστή. Επί ημερών της αλήστου μνήμης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ειπώθηκαν από υπουργό της κάτι αμίμητα. Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι ξεχνούμε...

Anyway... Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και δεν ανήκει σε αυτούς που θα επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να παρουσιάζει το άσπρο ως μαύρο. Απάντησε στην Κουμουνδούρου, μίλησε για «ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες» και ρίχτηκε στη δουλειά. Το αντικείμενο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι πολύ ευρύ και απαιτεί απόλυτη αφοσίωση και σκληρή εργασία. «Ανοίγουμε μέτωπο με όποιον αισχροκερδεί χωρίς δεύτερη συζήτηση. Το κέρδος είναι θεμιτό, αλλά όχι, η αισχροκέρδεια δεν είναι αποδεκτή», δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν άμεσα αποτελέσματα, εξ ου και η προειδοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου προς όλους όσοι λειτουργούν ως «πειρατές», βάζοντας στο στόχαστρό τους τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οπως όλα δείχνουν, πολλά θα αλλάξουν υπέρ των πολλών και κατά των λίγων ραδιούργων και κερδοσκόπων που συνεχίζουν να βυσσοδομούν. Πάντως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει το «πράσινο» φως από τον πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει στα απαιτούμενα μέτρα και είναι αποφασισμένος να το πράξει. Οσοι λυμαίνονται την αγορά θα «μαζευτούν».

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο ο Τάκης Θεοδωρικάκος να υποδεχθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τοποθέτησή του στην κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη και στοχευμένη και η συνάντησή τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η μάχη κατά της ακρίβειας θα κρίνει πάρα πολλά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επί μακρόν σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν –και παραμένει– στην πρωτοπορία της δημόσιας στήριξης της κυβέρνησης. Αλλωστε, αυτό είχαν συζητήσει σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2023 και έγινε πράξη.

Ηταν θέμα χρόνου...

Η υπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επί μακρόν προέδρου της εταιρείας έρευνας και επικοινωνίας GPO και ανθρώπου με πολλά ένσημα, ήταν, όπως αποδείχθηκε, θέμα χρόνου και θα λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά θα αλλάξουν μετά τις ευρωεκλογές. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι κυρίαρχη και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, έναντι των πολιτικών αντιπάλων της που δεν συγκινούν ούτε τον... εαυτό τους. Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος με αυτά της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι η κυβερνησιμότητα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και η ποιότητα των «γαλάζιων» στελεχών που επιτρέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου να ασκεί πολιτική και να παράγει απτά αποτελέσματα.

Στελέχη όπως τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος συνδυάζει την επαγγελματική εμπειρία, το στρατηγικό μυαλό και την καλή κάτοψη της ελληνικής κοινωνίας, τα άλλα κόμματα δεν έχουν. Η πολιτική δεν ασκείται με φωνασκίες ή με διαρκή εκτόξευση λάσπης. Ασκείται με σύνεση, μεθοδικότητα και παραγωγικότητα. Ο κόσμος έχει να περιμένει πολλά από τη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ...