Ταγιάνι: “Είναι δυνατόν να νικηθεί ο λαϊκισμός αλλά με πολλή δουλειά”

by user_b

«Το να λέει κανένας ότι είναι ενάντια στον λαϊκισμό δεν αρκεί διότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εδώ, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, το μεταναστευτικό. Θα πρέπει, λοιπόν, να δουλέψουμε καλύτερα, με καλύτερα αποτελέσματα. Και για αυτό χαίρομαι όταν συζητάμε στην Ολομέλεια το θέμα του μεταναστευτικού. Και στη Μέση Ανατολή, πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία αλλά να επενδύσουμε περισσότερο και στην Αφρική. Είναι αδύνατο να σταματήσει εδώ η μετανάστευση. Πρέπει να δούμε από πού έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, από πού έρχονται οι μετανάστες. Και θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο Marshall για την Αφρική» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι στην παρέμβασή του στο πάνελ με θέμα: «Ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο», στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι στον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρώπης χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για την Ευρώπη για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Η χώρα σας και η χώρα μου κινδυνεύει. Είναι αδύνατον όμως να βρούμε λύσεις τοπικά. Πρέπει να δούμε από πού ξεκινά το πρόβλημα. Από τη Μέση Ανατολή, τη Συρία και την Αφρική. Για αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Και χρειαζόμαστε όλη την Ευρώπη μαζί μας, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή πολιτική, εξωτερική πολιτική η οποία θα ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για ενότητα στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι η ενότητα όμως δεν είναι να είσαι δέσμιος της γραφειοκρατίας των Βρυξελών. «Για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία. Και να έχουμε καλές ευρωπαϊκές πολιτικές ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, ενάντια στην τρομοκρατία, στην κλιματική αλλαγή. Μια εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας ευρωπαϊκή» πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ταγιάνι, και αφού αναφέρθηκε στο λαϊκισμό σε Ελλάδα και Ιταλία είπε η λύση ενάντια στο λαϊκισμό είναι καλές πολιτικές και υπεράσπιση των αξιών μας. «Για αυτό λέω ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Το κοινοβούλιό σας είναι ένα παράδειγμα. Είναι δυνατόν να νικηθεί ο λαϊκισμός αλλά με πολλή δουλειά» κατέληξε.

Σχετικα Αρθρα