Η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, του κατά ΣΥΡΙΖΑ “καπετάνιου” κατεδάφισε το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα είπε για φακέλους και βαλίτσες με χρήματα, με παραλήπτη το κόμμα (σσ. τον ΣΥΡΙΖΑ), ρίχνουν στον καιάδα της πολιτικής τους δήθεν άμεμπτους ηθικολόγους που έχουν σηκώσει τη ρομφαία κατά της δήθεν διαφθοράς.

Χωρίς κουκούλα, η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο. Και μίλησε για χρήματα που… ταξίδευαν προς το κόμμα. Ποιο κόμμα; Μα αυτό που αποκαλούσε τον Χρήστο Καλογρίτσα “καπετάνιο” με τον ίδιο να μιλά για τα… παιδιά. Τα δικά του παιδιά. Που τον έμπλεξαν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, σε μια ιστορία που τον διέλυσε. Αλήθεια; Ψέματα;  Ουδείς μπορεί να απαντήσει. Τα δεδομένα, όμως, συγκεκριμένα. Ο Χρήστος Καλογρίτσας μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Σύμφωνα δε με τη γραμματέα του και ο Νίκος Παππάς μπαινόβγαινε στο γραφείο του Καλογρίτσα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, φάκελοι και βαλίτσες με χρήματα έκαναν βόλτες μεταξύ Νέας Σμύρνης και Κουμουνδούρου, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις, δημοσιογραφικές. Η γραμματέας του Καλογρίτσα δεν μίλησε για…τροχήλατες βαλίτσες και τσέπες με ευρώ που ξεχείλιζαν κρυμμένη πίσω απο μια κουκούλα. Κατέθεσε ενόρκως και επωνύμως  στο ειδικό δικαστήριο. Τα υπόλοιπα στην κρίση των μελών του.

Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει, όχι αφορίζοντας τον στενό φίλο, τον “καπετάνιο” τους. Αλλά επί της ουσίας. Σε κάθε περίπτωση το ηθικό πλεονέκτημα, αυτό που ως ένα άλλο κληρονομικό χάρισμα παρέλαβαν από ανθρώπους με δράση και αγώνα  στο παρελθόν (ανεξαρτήτως αν συμφωνούσε ή όχι κάποιος μαζί τους) για να το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, έχει κατεδαφιστεί. Όχι με την κατάθεση. Αυτή απλά έβαλε την “ταφόπλακα” σε ένα κακοφορμισμένο αφήγημα.

Και τώρα; Τώρα, με βάση τη λογική που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει, ως προς το ποιος πρέπει να αποδείξει την..  αθωότητά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, το λιγότερο, πρέπει να δώσει απαντήσεις σε επώνυμες και ενόρκως κατατεθειμένες καταγγελίες περί χρηματισμών και μαύρων χρημάτων που πήγαιναν στο κόμμα με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες…