Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

by news

Όταν πηγαίνεις σε συνέντευξη για δουλειά είναι τις περισσότερες φορές το άγχος ειναι δεδομένο. Ωστόσο, θα πρέπει όσο μπορείς να το αποβάλλεις καθώς είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να σε κάνει να χάσεις τα λόγια σου και να μην πεις όσα τελικά ήθελες στον μελλοντικό εργοδότη σου.

Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες συνηθισμένες σωστές και λάθος κινήσεις που κάνουν οι περισσότεροι όταν πάνε σε συνέντευξη για καινούρια δουλειά.

Οι σωστές:

  • Να κρατάς μόνο ένα πράγμα μαζί σου. Όταν κρατάς διάφορες τσάντες, φακέλους κλπ δείχνεις κάπως αποδιοργανωμένος.
  • Να έχεις οπτική επαφή με τον συνομιλητή. Η μη οπτική επαφή όταν μιλάει κάποιος προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και δεν θα εμπνεύσει κάποιον να ξεκινήσει συζήτηση μαζί σας.
  • Να διατηρείς ένα σταθερό τόνο φωνής, μιλώντας δυνατά και καθαρά όταν απαντάς στις ερωτήσεις μιας συνέντευξης. Το να μιλάς χαμηλόφωνα ίσως δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν έχεις σιγουριά για τα λεγόμενά σας.

Οι λάθος

Να χαμογελάς νευρικά και συνέχεια. Δε λέμε να είσαι αυστηρός αλλά θα πρέπει να αποπνέεις σοβαρότητα. Ένα χαμόγελο στην αρχή και στο τέλος της συνέντευξης είναι αρκετά.
Μην πιάνεις συνέχεια το κεφάλι και τα μαλλιά σου. Δείχνει αμηχανία και άγχος που είναι το τελευταίο που θες.
Ποτέ μα ποτέ μην σταυρώνεις τα χέρια σου. Αυτό το σταύρωμα των χεριών δείχνει αμυντική ή ακόμα κι εχθρική στάση και απωθεί τους γύρω σου.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα