Μέσω Facebook επιχείρησε να… ανασκευάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τα περί κυβέρνησης ηττημένων επιμαίνοντας όμως ως προς τη δυνατότητα να υπάρξει τρικομματική κυβέρνηση εφόσον τα κουκιά… βγαίνουν.

Ετσι εμφανίσθηκε με ανάρτησή του να κάνει ένα βήμα πίσω και να δηλώνει πως  απαραίτητη προϋπόθεση για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας είναι η νίκη του κόμματός του στις εκλογές, εν τούτοις σημειώνει πως μια… συμμαχική κυβέρνηση με ποσοστό 49%  έχει μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

Φυσικά αποδίδει τα όσα είπε στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ κάνοντας λόγο για απομόνωση μιας αποστροφής του λόγου του…

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει:

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά. Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο.

Έτσι αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση.

Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Με αλλά λόγια μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία συνθήκη για να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη».