Τα ελικόπτερα «ραδιοταξί» του συγκυβερνήτη Πάνου

633
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είδηση (γιατί περί ειδήσεως πρόκειται) είναι ότι ο πρόεδρος Κυριάκος χρησιμοποίησε την Κυριακή ένα στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί από την Αντίπαρο (όπου το βράδυ του Σαββάτου είχε συναντηθεί με το ζεύγος Τομ Χανκς – Ρίτας Γουίλσον) στην Επίδαυρο. Γιατί είναι είδηση; Διότι είναι κάτι που απέφευγε έως τώρα, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Το έκανε την Κυριακή, προφανώς γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μεταβεί από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου. Είναι φάουλ αυτό; Τέτοιο μάλιστα ώστε να τον έχει στριμώξει στη γωνία ο ΣΥΡΙΖΑ και να απαιτεί απαντήσεις, γιατί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τούς έχει πάρει ο πόνος για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα ιπτάμενα μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και για τα χρήματα του ελληνικού λαού; Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι. Μεγάλο δε.

Φυσικά πρόκειται για τον ίδιο ΣΥΡΙΖΑ και για τον ίδιο Τσίπρα που έκλεινε τα μάτια όταν ο Κομμένος συνεταίρος του στην αλήστου μνήμης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε ελικόπτερο για ψύλλου πήδημα. Κι όχι μόνο για να μετακινείται από την πλησίον της κατοικίας του Σχολή Ευελπίδων στο πλησίον του υπουργείου Αμυνας Στρατόπεδο Σακέτα. Ούτε για να το πιλοτάρει, με προφανή κίνδυνο και για το ελικόπτερο και για τους επιβαίνοντες σε αυτό. Αλλά ούτε και για να «πετάγεται» ως την Κύθνο, στο πλαίσιο πάντοτε της διατήρησης της… πτητικής ικανότητας μέσου και πιλότων σε υψηλό επίπεδο – άσχετα αν η «άσκηση» περιελάμβανε απαραιτήτως και μια στάση στο παραθαλάσσιο ταβερνείο του Κώστα του «Σούμα».

Ωραίες εποχές, ξέγνοιαστες, τότε που ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης πίστευαν βαθιά ότι θα κυβερνούν αιώνια, στην υγεία των κορόιδων, έτσι ώστε αυτού του είδους οι μικρές «παρεκτροπές» να μην προκαλούν ζήτημα ικανό να διαταράξει τις σχέσεις των δύο συνεταίρων…

(Επ’ αυτού υπάρχει και ο αστικός μύθος που θέλει ελικόπτερο του Στρατού – το ίδιο; άλλο; – να μεταβαίνει στην Κύθνο άνευ επιβατών και να επιστρέφει με ευμέγεθες ψάρι ψημένο από τον «Σούμα» προκειμένου να το γευτούν ζεστό ζεστό ο Αλέξης και οι συνδαιτυμόνες του, στο Σούνιο. Ζωάρα, ρε μαλάκα μου. που θα ‘λεγε κι ο Νίκος ο Παππάς…)

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr