Με συστράτευση για νίκη των υποψηφίων της βαδίζει προς τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία. Η προεκλογική περίοδος κλείνει με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αλεξανδρούπολη, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και αμέσως μετά στη Λάρισα για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού.

Στα δύο εικοσιτετράωρα που απομένουν για την τελική κρίση των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία κορυφώνει την προσπάθεια για την επικράτηση των υποψηφίων της, έχοντας ήδη σημειώσει νίκη στις 7 από τις 13 περιφέρειες, εξέλιξη που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική από το κυβερνών κόμμα καθώς στόχος είναι να επικρατήσει το αναπτυξιακό - μεταρρυθμιστικό πνεύμα σε όλη τη χώρα.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν τονίσει επίσης για ποιο λόγο οι εκλογές στις περιφέρειες  και στους τρεις μεγάλους δήμους έχουν πολιτικό χρώμα και σημασία, υπογραμμίζοντας ότι περιφερειάρχες και δήμαρχοι πρέπει να μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για την ποιοτική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και τη λειτουργία του κράτους.

Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε μαζί με τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, την πλατεία Βικτωρίας στην Κυψέλη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι «η Αθήνα προσελκύει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια, γίνεται τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο και έτσι πρέπει να συνεχίσει και την επόμενη πενταετία. Είμαι σίγουρος ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα εκτιμήσουν τη δουλειά που έχει γίνει, αλλά και το θάρρος με το οποίο έγινε η απαραίτητη αυτοκριτική για ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πήγαν καλά».

Αντίστοιχα επανέλαβε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, από την Τρίπολη όπου βρέθηκε, λέγοντας ότι «θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης Πελοποννήσου και γι’ αυτό και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, να τον εκλέξουμε και με μεγάλη διαφορά, για να του δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσει μαζί με την ομάδα του να υλοποιήσει το έργο του».

Ο ίδιος έκανε εκ νέου σαφές ότι «μιλήσαμε ανοιχτά για το πολιτικό πρόσημο που δίνουμε σε αυτήν την εκλογική μάχη. Και το κάναμε, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επόμενοι περιφερειάρχες πρέπει να συμμερίζονται το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση, ως προς την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειάς τους».