Το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Εσωτερικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Η κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο ίδιος τόνισε ότι «εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών ειδικά από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Το Προεδρικό Διάταγμα απλώς επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής, αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον», συνέχισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης -ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν- θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργεία που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».