Δεν χάνουν ευκαιρία εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώνουν οι ίδιοι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που έκαναν κάποτε σημαία και υπέστειλε η ίδια η κοινωνία.

Οι παλινωδίες, η μικροκομματική αντιπολίτευση και η ευτέλεια, έχουν καταστεί πρώτη φύση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, μη μπαίνοντας καν στον κόπο να τη… σουλουπώσουν. Στο πλαίσιο αυτής της… φυσικής εξελικτικής πορείας του, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριό του που ξεκινά σήμερα, θα έχει στα έδρανά του τον διαγραμμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ναι, αυτόν που αναγκάστηκε να διαγράψει όταν αποκάλεσε βουλευτές “δολοφόνους”, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους μιλούσαν τότε για στάση μιας εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης και όχι για μεμονωμένη συμπεριφορά.

Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της διαγραφής του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάθεται στο ίδιο έδρανο στη Βουλή, ψηφίζει και χειροκροτεί ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα και προφανώς αναμένει την επαναφορά του στο προσκήνιο στις επόμενες εκλογές.

Άλλωστε, οι κομματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όταν πρόκειται για βουλευτές, εξαντλούν τη… δεοντολογία τους, σε παρατηρήσεις για το θεαθήναι.