Η πλήρης αντιγραφή του τραμπισμού και τις λογικής του γκαιμπελισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σχολιάζει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τον κατηγορεί για συγκάλυψη υποθέσεων βιασμού και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων αποδεικνύοντας πως η υιοθέτηση συνθημάτων του Ντόναλντ Τράμπ από τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν τυχαίο γεγονός.
«drain the swamp» ήταν το σύνθημα του Τράμπ, «να αποξηράνουμε τον βάλτο» έγραφε ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του για την 12χρονη στον Κολωνό. Μόνο που ο βάλτος δεν μπορεί να αποξηρανθεί με δηλώσεις και αήθεις αναφορές όπως αυτή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο Νάσος Ηλιόπουλος με μια αήθη προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «Σήμερα προσπάθησε να πετάξει από πάνω του το στίγμα της συγκάλυψης πιστεύοντας ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου». Δεν σταμάτησε όμως εκεί συνέχισε λέγοντας ότι «Όμως η ελληνική κοινωνία δεν ξεχνά την πολιτικά απεχθή στάση του και, πολύ περισσότερο, δεν την ξεχνούν τα θύματα»  
Και πως το δικαιολόγησε αυτό; αναφέροντας πως «Ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με την προσπάθεια συγκάλυψης του καταδικασμένου για βιασμό ανήλικου Δημήτρη Λιγνάδη, που έλεγε στον συνεργάτη του κ. Νίκο Γεωργιάδη «μείνε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα» έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ»  
Το θέμα είναι πως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συγκάλυψη την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό, κατά την διάρκεια της οποίας ούτε ρωτήθηκε ούτε και ο ίδιος τοποθετήθηκε αναφορικά με την εμπλοκή που φέρονται να έχουν στελέχη του στο ειδεχθές έγκλημα του Κολωνού και τον βιασμό της 12χρονης.
Η σιωπή αναφορικά με το ζήτημα θα μπορούσε να θεωρηθεί πως αποτυπώνεται αν μη τι άλλο αυτό που καταγγέλλει ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος πέραν των fake news αναπαράγει λέει και το εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν καταλαβαίνει αυτό που από την πρώτη στιγμή φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Πως η κομματική ταυτότητα ενός εγκληματία δεν σημαίνει τίποτα από μόνη της, σε αντίθεση με χυδαίες προσπάθειες συγκάλυψης».
«Και το θράσος έχει τα όριά του» σημειώνει κάτι που αν μη τι άλλο είναι το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί πως έχει νόημα. Διότι τα όρια ξεπερνιούνται αφού ο Ηλιόπουλος δεν έχει ακούσει κανένα στέλεχός του να ταυτίζει τη Ν.Δ με τους παιδοβιαστές.  Στελέχη που εξαφανίσθηκαν όταν αποκαλύφθηκε εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.  
Δεν πήρε ίσως είδηση τι λεγόταν επί σειρά ημερών και ίσως δεν διάβασε και το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα όπου αν μη τι άλλο αποκαλυπτόταν πως ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής ζωής του τόπου ήταν κεντρική γραμμή της  αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.
Η αήθης επίθεσης Ηλιόπουλου κατά του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει τα περί τραμπισμού. Και η εργολαβία των τρόλ την εκπροσώπηση του Qanon στην Ελλάδα..