Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι υπήρχε μεσαία τάξη την οποία φρόντισε να “εξαφανίσει” ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που άσκησε… υπέρ των μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Μάθαμε, όμως, από “αρμόδια κομματικά στελέχη” του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση- δηλαδή τον Κυριάκο Μητοστάκη που με τα μέτρα που ανακοίνωσε στρέφεται(κατά ΣΥΡΙΖΑ) εναντίον της μεσαίας τάξης- ότι η μεσαία τάξη έχει… αυγατίσει. Διαβάζουμε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: ” «Η αλήθεια είναι ότι οι μεσαίες τάξεις δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τον κ. Μητσοτάκη…” κλπ, κλπ.

Ομολογούμε δεν περιμέναμε ότι ο βιασμός της μεσαίας τάξης από το ΣΥΡΙΖΑ… απέδωσε καρπούς, ώστε πλέον να έχουμε πολλές “μεσαίες τάξεις”. Αλλά για να το λένε στη Κουμουνδούρου κάτι θα ξέρουν καλύτερα από τους υπόλοιπους. Εκτός όμως από την “είσηση” του πολλαπλασιασμού της μεσαίας τάξης, από τους ίδιους κύκλους μαθαίνουμε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε τόσα θετικά μέτρα για τη μεσαία τάξη, που εκ των πραγμάτων δεν πρόλαβε να την ενημερώσει ώστε να τα μάθει και η ίδια η ενδιαφερόμενη!

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης, αλλά η μεσαία τάξη δεν… το κατάλαβε. Αντιθέτως νόμιζε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της… έπαιρνε μέτρα. Και όλα αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη και εσχάτως για τις… “μεσαίες τάξεις”, ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ακύρωσε! Και ξέρετε πως βγάζουν αυτό το συμπέρασμα; Γιατί  «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αφενός “ξέχασε” να αναφερθεί στην προεκλογική του δέσμευση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ, πράγμα που εκτός από τους εργαζόμενους θα ενίσχυε και τη ζήτηση και άρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αφετέρου, προανήγγειλε πρόσθετες αντεργατικές παρεμβάσεις όπως την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών. Ίσως βέβαια ο κ. Μητσοτάκης να μην λογαριάζει τους μισθωτούς εργαζόμενους στις μεσαίες τάξεις». (αυτολεξεί από το ρεπορτάζ news247.gr).

Εντάξει παιδιά κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι. Παραβλέπουμε ότι αυτοί που κλωνοποίησαν τη μεσαία τάξη για να την “πουν” στο Μητσοτάκη και οδύρονται, ήταν αυτοί που για ταξικούς λόγους την εκτέλεσαν! Όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην κυνική ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Easy Writer