Δεν τους έφθασε ότι δηλητηρίασαν τη χώρα επί 4,5 χρόνια με τα κόμπλεξ τους, δεν τους έφθασε ότι ως κυβερνώντες ανήγαγαν την ανικανότητα τους ως προτέρημα, ενώ τέλος δεν τους έφθανε ότι αντί να κάνουν πολιτική έστηναν συνωμοσίες σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων, έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Του Χάρη Παυλίδη

Αυτοί που ενέπλεξαν τα 10 πολιτικά πρόσωπα σε μια υπόθεση με το “άκουσα”, “μου είπαν”, “υποθέτω”, “νομίζω”, διερωτώνται πως είναι δυνατόν να συστήνεται προκαταρκτική επιτροπή για τον κύριο Παπαγγελόπουλο με τα ίδια… στοιχεία! Πρόκειται για το άκρον άωτον του χυδαίου και του ευτελούς.

Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία και να εξαφανίσουν το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν τώρα να δραπετεύσουν από αυτό που τους περιμένει. Να πέσουν μέσα στο λάκκο που έσκαβαν για τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Πρώτος και… χειρότερος ο υπερεκτιμημένος τέως πρωθυπουργός που δεν έχει προφανώς αντιληφθεί ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Κι αυτός όπως και μερικοί ακόμη σύντροφοί του θα το αντιληφθούν όταν ξεκινήσει η προκαταρκτική να καλεί όλους αυτούς που έβλεπαν τροχήλατες βαλίτσες να πηγαίνουν στο Μαξίμου, υπουργούς να τα “πιάνουν” κατ’ εκτίμηση και άλλες τέτοιες φαιδρότητες που ο Αλέξης Τσίπρας μας παρουσιάσε ως… συγκλονιστικά στοιχεία. Μέχρι το FBI επικαλέστηκε εν γνώσει του ότι αυτή η υπηρεσία δεν ανέφερε ουδέποτε σε καμία αναφορά του πολιτικό πρόσωπο!

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση θα μείνει στην ιστορία ως μια οργάνωση ατόμων χωρίς ηθικούς φραγμούς. Και είμαστε μόνο στην αρχή. Σε λίγο, όταν θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται με λεπτομέρειες οι μεθοδεύσεις γύρω από αυτή την βρώμικη υπόθεση, όπως και σε άλλες υποθέσεις, τότε ο ελληνικός λαός θα κατανοήσει και τις δικές του σοβαρές ευθύνες όσον αφορά την διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Γιατί δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως ένα αντισυστημικό κόμμα να αλλάξει την Ελλάδα, να κάνει την επανάσταση και να ανατρέψει το αστικό καθεστώς, οπότε η σύγκρουση είναι σκληρή. Έστω και εκτός ορίων. Δεν είναι όμως έτσι. Ποτέ δεν ήταν. Αυτοί οι τύποι, όπως έδειξε και το ύφος του κυρίου Τζανακόπουλου και οι μαγκιές του κυρίου Πολάκη που απείλησε με τρίτο γύρο, θεωρούν την Ελλάδα χαμαιτυπείο.

Και είναι ευθύνη δική μας ότι με τη ψήφο μας και με την ανοχή μας, δώσαμε στο περιθώριο το δικαίωμα να το πιστεύει. Και εν συνεχεία να αποκτήσει και πολιτική υπόσταση. Γιατί πέριθώριο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα έμενε, σε μονοψήφιο ποσοστό, εάν το λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ δεν πρόσφερε την πολυετή εμπειρία του και τους μηχανισμούς του στον κύριο Τσίπρα. Με το αζημίωτο φυσικά…