Τις προθέσεις για το πολιτικό μέλλον του αναμένεται να αποκαλύψει το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, με το σενάριο της ανακοίνωσης νέου κόμματος να είναι ανοιχτό.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει ήδη μιλήσει για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ερωτηθείς από την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το αν η πολιτική κίνηση «Κόσμος» την οποία έχει αναπτύξει μπορεί να μετεξελιχθεί σε κόμμα με προσανατολισμό προς την οικολογία είχε απαντήσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. «Δυστυχώς, όταν δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά για τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον και του Συνασπισμού, προφανώς παραμένει και για μένα και για όλους όσοι είμαστε στον χώρο» είπε.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ευρωβουλευτής δυσφορεί με όσα συμβαίνουν στο κόμμα και είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού λόγω των καθυστερήσεων. «Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα αυτό ήταν η ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της κεντρικής επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού» είπε.