Στο σταθμαρχείο είχαν στήσει γλέντι, κατήγγειλε ο Γιώργος Μπαρτζώκης, συνήγορος πολυτραυματία από το δυστύχημα στα Τέμπη, επικαλούμενος μαρτυρίες που έχουν φτάσει στον ίδιον.

«Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο».


«Στο σταθμαρχείο Λάρισας το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος επικρατούσε εύθυμη κατάσταση» υποστήριξε με έτερες δηλώσεις του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «χρήζει έρευνας».

Επιπλέον όσον αφορά στον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο, υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα του είπε ο εντολέας του, αλλά και από άλλες πληροφορίες που έχει, οι επιβάτες ήταν περισσότεροι από 350, γύρω στους 400, καθώς στη Λάρισα όταν έφτασε το τρένο στις 11 το βράδυ το γκισέ ήταν κλειστό και όσοι επιβιβάστηκαν δεν είχαν προλάβει να βγάλουν εισιτήριο. «Θα θέσω αυτά τα στοιχεία στον ανακριτή» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στον εντολέα του ανέφερε ότι θα κινηθούν κατά του σταθμάρχη και «για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο» Όπως εξήγησε προσέθεσε αυτό τον νομικό χαρακτηρισμό γιατί «στην προανακριτική διαδικασία διαπίστωσα ότι ο σταθμάρχης είπε πως δεν γύρισε το κλειδί, το άφησε διαγώνια. Δεν είπε ότι έκανε λάθος ή δεν ήμουν στο χώρο εκείνο. Άρα προέβλεπε ότι ενδεχομένως με το να μην γυρίσει το κλειδί και στην περίπτωση που βρίσκονταν στην ίδια γραμμή δύο τρένα θα υπήρχε πιθανότητα σύγκρουσης, άρα και θανατηφόρου αποτελέσματος και επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Άρα μόνος του έχει αποδεχθεί τον ενδεχόμενο δόλο» υποστήριξε ο κ. Μπαρτζώκης

« Πάμε θεσμικά. Κάναμε την δήλωση παράστασης ενώπιον εισαγγελέα. Δεν έχουμε επιχειρήσει να επικοινωνήσουμε με την Hellenic train», απάντησε όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Όσον αφορά στον εντολέα του 42χρονο που πηγαινοερχόταν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη για τη δουλειά του, βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι που όπως είπε δεν είναι μόνο κυλικείο αλλά έχει και θέσεις επιβατών. Ο 42χρονος, νοσηλευόμενος με τραύματα στα πλευρά, καθόταν στις πίσω θέσεις και ήταν από τους λίγους που σώθηκαν από αυτό το βαγόνι.

«Οι πόρτες του βαγονιού δεν άνοιγαν γιατί ήταν ηλεκτρονικά κλειδωμένες, έσπασε το τζάμι ένα παιδί (προφανώς ο Ανδρέας που έσωσε και άλλους) και πήδηξαν έξω από αρκετό ύψος και τραυματίστηκαν» ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκης για όσα του περιέγραψε ο εντολέας του.