Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στις 12:30, θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο την  Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Αγορά Εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τα θέματα που αφορούν στην πορεία της Οικονομίας, την Ανάπτυξης και φυσικά την αγορά εργασίας, τρείς τομείς όπου τα στοιχεία θεωρούνται καταλυτικά με βάση και τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών όπως για παράδειγμα ο ΟΟΣΑ.

Το γεγονός πως η χώρα θα είναι μεταξύ εκείνων που δεν θα βρεθούν σε καθεστώς ύφεσης αλλά αντιθέτως θα παρουσιάσουν και ανάπτυξη που θα κινηθεί κοντά στο 2% εκτιμάται πως αποτελεί δείγμα της πορείας στην οποία βρίσκεται η οικονομία αλλά και του ενδιαφέροντος για επενδύσεις που βαίνει διαρκώς αυξανόμενο.

Παράλληλα το στοιχείο της μείωσης της ανεργίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας καταγράφεται διαρκώς παρά τις κρίσεις που χτύπησαν τη χώρα, όπως φυσικά και σχεδόν το σύνολο του πλανήτη με την πανδημία αρχικά και με την ενέργεια και την ακρίβεια στη συνέχεια, ελέω και του πολέμου στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε στο δρόμο προς τις εκλογές προτάσσει τα επιτεύγματα στους τρείς αυτούς τομείς και ζητά τη σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο προσώπων τα οποία έχουν θητεύσει στην πρωθυπουργική καρέκλα και έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.