Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη διαρροή βίντεο που δείχνει τον Βαγγέλη Ζαμπούνη νεκρό, λίγο μετά την εκτέλεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε δύο αστυνομικούς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς φέρονται να διέρρευσαν βίντεο με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη νεκρό στο κάθισμα του οδηγού, λίγο μετά τη μαφιόζικη εκτέλεσή του με πάνω από 90 σφαίρες.

Ο ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βιντεοσκόπησε με το κινητό του στην σκηνή του εγκλήματος - σύμφωνα με πληροφορίες για να συντάξει την αναφορά του - και έστειλε το υλικό στον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος με τη σειρά του το έστειλε σε τρεις άλλους συναδέλφους του.

Με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν 2 αστυνομικοί για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2023 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».