Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη  μετά από την ιστορική απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς για τα κρυφά χρήματα.Ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του για τις κάμερες καθώς αναχωρούσε από το γραφείο του στον 26ο όροφο του Πύργου Τραμπ.

«Αθώος δήλωσε», όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την άφιξή του στο δικαστήριο του Μανχάταν. Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ώρα που υποστηρικτές του διαδηλώνουν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 21.30 ώρα Ελλάδας, ο Τραμπ μπήκε στο δικαστήριο αμίλητος, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση προς τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Νωρίτερα πριν φτάσει στην εισαγγελία προς το τέλος της διαδρομής, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Κατευθυνόμενος προς το Κάτω Μανχάταν, το δικαστήριο. Μοιάζει τόσο ΣΟΥΡΕΑΛ – ΟΥΑΟΥ, θα με συλλάβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Καθώς πορευόταν προς το δικαστήριο, ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα που κατέχει στα κοινωνικά δίκτυα, Truth Social τα εξής: «Πηγαίνοντας στο δικαστήριο του Μανχάταν. Μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό. Ουάου, θα με συλλάβουν, δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. Κάντε την Αμερική ξανά σπουδαία (MAGA)». Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης.

Αντιμέτωπος με 34 κακουργήματα ο Ντόναλντ Τραμπ
Νωρίτερα το Reuters έγραψε πως θα αντιμετωπίσει 34 κακουργηματικές κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Επικαλούμενη μία μόνο πηγή που ενημερώθηκε για τις διαδικασίες δικαστικής αγωγής , το Reuters ανέφερε ότι καμία από τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ δεν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οπαδοί του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν
Εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν. Περίπου 55.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν. Παρ’ όλα αυτά, οι υποστηρικτές του -αλλά και αρκετοί επικριτές- έχουν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο, κρατώντας σημαίες και πανό υπέρ του Αμερικανού τέως προέδρου.