Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος.

Στο τραπέζι, ανάμεσα σε άλλα, θα βρεθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα στην ατζέντα.

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις επόμενες μέρες αναμένονται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας του σιδηροδρόμου μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης. Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή από την ΕΕ σε τεχνογνωσία και στην κατεύθυνση αυτή σχετική επικοινωνία είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα  επιδιώξει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο. Θα προτείνει, επίσης, σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν από τώρα -ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος- στην επόμενη Βουλή να συσταθεί Ειδική Επιτροπή, δηλαδή Εξεταστική Επιτροπή, που θα διερευνήσει την ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων την τελευταία εικοσαετία.

Επίσης την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους και δεν συνδέεται με τίποτα άλλο.