Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία – Δύο νέα κρούσματα στη Λάρισα

by Manifesto

Με 650 ταυτόχρονους ελέγχους στο σύνολο των 11 οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας συνεχίζεται σήμερα Μ. Τετάρτη, 15/4 και την Μ. Πέμπτη το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού και τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων.

Οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά και τον εντοπισμό δύο ακόμα κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά Νέας Σμύρνης  στη Λάρισα, μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών 18χρονης θετικής στον ιό. Αρνητικά ήταν και τα 7 δείγματα στον οικισμό του Κουτσόχερου, όπως επίσης και τα 49 τεστ που έγιναν στον υπόλοιπο πληθυσμό της Θεσσαλίας, κυρίως στα δύο ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας.

Οι ελέγχοι ιχνηλάτησης θετικών κρουσμάτων αλλά και δειγματοληπτικοί έλεγχοιδιεξάγονται ταυτόχρονα από ιατρικά κλιμάκια με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η στρατηγική έχει σχεδιαστεί και όλοι είναι ενημερωμένοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εν όψει των νέων ελέγχων σε Λάρισα (Νέα Σμύρνη, Τύρναβος, Φάρσαλα), Καρδίτσα (Μαύρικα, Σοφάδες), Τρίκαλα (Κηπάκι, Πύργος, Αγ. Απόστολοι ‘Καλαμάκι’) και Βόλο (Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευή, Νεάπολη).

Παράλληλα με διαδικασίες εξπρές προσλαμβάνονται 19 άτομα – γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό- για την υποστήριξη λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Υποδοχής κρουσμάτων Covid -19 στην Λάρισα. Στο Κέντρο φιλοξενούνται σήμερα χωρίς συμπτώματα ή με ήπια συμπτωματολογία 31 άτομα, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και βρέφη, που τυγχάνουν 24ωρης φροντίδας και περίθαλψης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημερωτική εκστρατεία που οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των υπηρεσιών της, στον πληθυσμό των Ρομά που κατοικούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Κλιμάκια με δύο υπαλλήλους της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέχρι τις 24/4/2020 και σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές Ρομά, επικοινωνούν το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενημερώνουν για τη σημασία των μέτρων πρόληψης και ατομικής προστασίας- όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών – και δίνουν πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα