Συνάντηση Τσιάρα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – Τι συζήτησαν

15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, υποδέχθηκε την Τρίτη (10/3) την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα Laura Codruta Kövesi στο πλαίσιο της ενημέρωσης της για το νέο θεσμό λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την συνάντησή του με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα ανέφερε ότι «η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τον νέο ευρωπαϊκό θεσμό. Σε στενή συνεργασία με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στηρίξουμε την προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην κοινή μάχη κατά της διαφθοράς και της απάτης, που απειλούν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε για την προτεραιότητα που δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην έγκαιρη ενσωμάτωση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβεβαίωσε, δε, για την άμεση ψήφιση των διατάξεων της οδηγίας 2017/1371, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2017, σχετικά με την καταπολέμηση, μέσω του Ποινικού Δικαίου, της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης.

Μετά το πέρας της εν λόγω συνάντησης ακολούθησε σύσκεψη εργασίας της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με εκπροσώπους των εισαγγελικών αρχών της χώρας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και είχε μαζί του συνεργασία. Κατά την συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και οι αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής και Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr