Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος συναντήθηκε σήμερα με την Αντιπρόεδρο και Μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κα Sun Chunlan.

Η κα Sun Chunlan συνοδευόταν από αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, κ. Huai Jinpeng και ο Υπουργός Γενικής Διοίκησης Αθλητισμού, κ. Gao Zhidan.  Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων, συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας COVID καθώς και η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο περιθώριο της συνάντησης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδος και τον Υπουργό Διοίκησης Αθλητισμού της Κίνας καθώς και δύο συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και αντίστοιχων φορέων της Κίνας.