Η παροχή βίζας σε Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουντζούρη. 

Ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ευχαρίστησε τον κ. Καιρίδη για την καθοριστική συμβολή του στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των νησιωτών για την παροχή διευκολύνσεων για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών σε νησιά του Αιγαίου (visa).

Ο κ. Καιρίδης τόνισε προς τον συνομιλητή του ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και ιδίως η Λέσβος και η Σάμος, έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής πίεσης και πως η ελληνική πολιτεία είναι και θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες για την ασφάλεια και την οικονομική τους ευημερία.

Τόσο ο κ. Καιρίδης όσο και ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισαν ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη στενή συνεργασία Υπουργείου και Περιφέρειας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο του περιφερειακού όσο και του εθνικού συμφέροντος.