Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) είχαν ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, με σκοπό την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων. 

Στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, κυριάρχησε η συζήτηση για το μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία. Της γερμανικής αποστολής ηγείτο ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, Στέφεν Μπίλγκερ και η ευρωβουλευτής του CDU, Άντρεα Βέχσλερ. Στην αποστολή συμμετείχε και ο επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μάριαν Βεντ. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, καθώς και στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης Σολτς είναι αντιευρωπαϊκή και δεν εξυπηρετεί τον κοινό σκοπό της ΕΕ, αφού ρίχνει το βάρος της ευθύνης στις χώρες πρώτης υποδοχής. 

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις ελληνογερμανικές σχέσεις και στο ρόλο των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο και παραγωγικό κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, τόνισε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας κατά την πενηντάχρονη πορεία της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ακόμα πιο στενή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ ΝΔ και CDU, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.