Μπαράζ συναντήσεων του Ντόναλντ Τραμπ με Ζελένσκι και Αλ Σάραα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς θα μεταβεί στην Τουρκίααυτή την εβδομάδα για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με στόχο να δοθεί μια νέα ώθηση στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να φτάσει στη σύνοδο κορυφής την Τρίτη. Η πρώτη του συνάντηση θα είναι με τον οικοδεσπότη της συνόδου, τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το ταξίδι και ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη για να συζητήσουν «πώς μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο».
«Το πεδίο της μάχης έχει παγώσει τους τελευταίους δύο μήνες και καμία πλευρά δεν σημειώνει μεγάλη πρόοδο, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος νιώθει μια πραγματική αίσθηση επείγουσας ανάγκης να προσπαθήσει να το σταματήσει αυτό», πρόσθεσε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα προτρέψει επίσης τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.