Συμφωνία μαμούθ της Lamda με την ΤΕΜΕΣ

by news

Την πρώτη της σημαντική στρατηγική συνεργασία για το Ελληνικό, ύψους 300 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η Lamda Development, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους φορείς προκειμένου όταν υπογράφει με το Δημόσιο η σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., το 2021, τα πρώτα έργα να ξεκινήσουν άμεσα.

Lamda Development και ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) από κοινού θα αναπτύξουν δυο πολυτελή ξενοδοχεία σε συνδυασμό με τουριστικά – οικιστικά συγκροτήματα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου. Η σύμπραξη έρχεται να υλοποιήσει το όραμα των δυο εταιρειών για την εδραίωση της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει ειδικότερα την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. Ο σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείριση τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Μηνύματα των επικεφαλής

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της επένδυσης δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας».

«Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το “ταξίδι” υλοποίησης του οράματος μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Έχει και συνέχεια

Το επόμενο διάστημα, όπως εκτιμάται, θα ανακοινωθούν και άλλες συμφωνίες όχι μόνον για τα τουριστικά ακίνητα που θα γίνουν στο Ελληνικό, αλλά και για τις υπόλοιπες αναπτύξεις, όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία. Η Lamda το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι δυνητικά ενδιαφέρονται για το Ελληνικό, με το μοντέλο της πρώτης αυτής συνεργασίας να θεωρείται ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα