Ένας αστυνομικός και ένας ειδικός φρουρός οι οποίοι υπηρετούν στην Αττική συμπεριλαμβάνονται στους 6 συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ως κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (έχει κάνει σχετική δήλωση ο Τάξης Θεοδωρικάκος https://tomanifesto.gr/theodorikakos-paramenoyme-ameiliktoi-se-osoys-apodeichtoyn-epiorkoi/), έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2022, ο συλληφθείς αστυνομικός διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη.

Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης και ειδικότερα κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες του.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Εντοπισμοί και κατασχέσεις από την Αστυνομία

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2.536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.