Ανοίγει εκ νέου ο κύκλος των κατηγορουμένων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφού έχουν ήδη περάσει από τον ανακριτή πρόσωπα τα οποία γνώριζαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Με βάση αυτές τις καταθέσεις, οι Αρχές ανοίγουν ξανά τον κύκλο των ερευνών και αναμένεται να βάλουν περισσότερα πρόσωπα στο στόχαστρο.

Με βάση αυτές τις καταθέσεις, ο εφέτης ανακριτής θα κρίνει ποιους θα καλέσει ως κατηγορούμενους στην επόμενη φάση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, χωριστά από τις κλήσεις που έστειλε στους δύο εμπειρότερους σταθμάρχες από τον 59χρονο που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ, ο εφέτης ανακριτής έχει ήδη εξετάσει μάρτυρες από εργαζόμενους του ΟΣΕ μέχρι συνδικαλιστές της Hellenic Train που είχαν προειδοποιήσει για την ασφάλεια των τρένων κατά το παρελθόν.

Απολογούνται οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη βάρδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.