Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας , χθες, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας. 

“Ο Μάριος ήταν πάντα γελαστό παιδί και ευγενικό, δεν ήθελε να κάνει τίποτα άλλο από το να πιλοτάρει μαχητικό και το κατάφερε. Ήταν πρώτη του επιλογή η Ικάρων. Ήξερα ότι ήταν καλός χειριστής και ανησυχούσα μόνο για τος βραδινές πτήσεις.

Έίχα να τον δω πολύ καιρό, σχεδόν πέντε μήνες και την πρηγούμενη ημέρα του δυστυχήματος είχε έρθει στην Τρίπολη και τον είδα.

Ήταν η πρώτη φορά που κάτσαμε τόσες ώρες μαζί και είδαμε τον Τσιτσιπά”.

“Μου είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα σκοτωθώ πάνω στο αεροπλάνο για την πατρίδα. Αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό έχω αποφασίσει”, είπε σε άλλο σημείο ο τραγικός πατέρας.

Και κατέληξε: “Οι πτήσεις του όλες ήταν σε συνθήκη πολέμου. Δεν έλεγε πολλά, δεν απαντούσε για την δουλειά του. Και ούτε έλεγε τι δουλειά κάνει, αεροπόρος έλεγε. Δεν έβγαινε ποτέ έξω με τη φόρμα. Δεν είχε facebook. Δεν του άρεσε να κάνει επίδειξη”.