Συγκλονιστική εκπομπή Παπαχελά για το Μάτι: Παρουσίασε νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για τη φονική πυρκαγιά

414
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Η έρευνα που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης, στον ΣΚΑΙ, ο Αλ. Παπαχελάς, φώτισε τόσο τα λάθη και τις ολιγωρίες που οδήγησαν στην τραγωδία, όσο και την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός τους απεγνωσμένους κατοίκους όταν ήταν ήδη περικυκλωμένοι από τις φλόγες.

Η ολιγωρία και τα λάθη των αρμοδίων, οι μαρτυρίες αλλά και οι συγκλονιστικές τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτών προς τις αρχές, συνθέτουν το δραματικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου, κοστίζοντας τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Μόνο ντροπή και θυμός!

Συγκλονιστικά αποκαλυπτική η εκπομπή του Α. Παπαχελά στον ΣΚΑΙ για το Μάτι. Ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό το χάος εκείνης της «μαύρης νύχτας» που κόστισε 102 ανθρώπινες ζωές. Ανίκανοι άνθρωποι, άβουλοι «υπεύθυνοι», κρυπτόμενοι αξιωματούχοι σ ένα απίστευτο αλαλούμ ανοργανωσιάς, αλλά και ανευθυνότητας, εξηγούν γιατί συνέβη ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ. Δεν μπορεί να είναι «πλημμέλημα» αυτό που συνέβη και είδε-εν μέρει-το φως της δημοσιότητας!
Παντελής έλλειψη συντονισμού, ευθυνοφοβία ανικανότητα και αμοραλισμός έστησαν έναν «μακάβριο χορό», με εκατό νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και χιλιάδες ξεσπιτωμένους. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Και μέσα από το φακό του ΣΚΑΙ «μεγάλωσε» το δράμα και μεγεθύνθηκε το έγκλημα. Κανένα σχέδιο, κανένας συντονισμός, καμία πρωτοβουλία. Καμία στοιχειώδης σκέψη. Ανικανότητα παντού. Μειωμένης ικανότητας και επάρκειας άνθρωποι τοποθετημένοι σε κρίσιμες θέσεις (τηλεφωνικά κέντρα και συντονιστικά), αντί να λύνουν προβλήματα, δημιουργούσαν νέα. Προφανώς ήταν οι «ημέτεροι» που αναβαθμίστηκαν. Και οι αρμόδιοι πουθενά. Ξέφτισαν ολοκληρωτικά οι χυδαίες δικαιολογίες της κυβερνητικής προπαγάνδας εκείνων των ημερών και αποκαλύφθηκε η απανθρωπιά που έκρυβε μέσα του το θλιβερό θέατρο που παίχτηκε εκείνο το βράδυ, πάνω σε πτώματα που καίγονταν ακόμα και σε απερίγραπτα ανθρώπινα δράματα.
Δυστυχώς για τη χώρα και τον πολιτισμό της, πρωταγωνιστές σ’ αυτό το ανείπωτο δράμα, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας και περίπου το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ντροπή και θυμός για τους αμέριμνους ανίκανους υποκριτές.